

Zaloguj się do konta, aby otrzymać informacje o najnowszych rabatach dla naszych klientów.

Nutrego ADENSIN 400g proszek do zagęszczania pokarmów
towar niedostępny
Opis
Nutrego ADENSIN 400g proszek do zagęszczania pokarmów
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Proszek zagęszczający do żywności.
Nutrego Adensin 400g bezsmakowy i bezzapachowy, przezroczysty proszek do zagęszczania ciepłych i zimnych posiłków. Wykorzystywany do postępowania dietetycznego u pacjentów z zaburzeniami połykania, np. dysfagią.
Do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia związanego z chorobą, np.:
- u pacjentów z zaburzeniami połykania (np. z dysfagią),
- w chorobach nowotworowych,
- w okresie okołooperacyjnym,
- u pacjentów zagrożonych niedożywieniem.
Dlaczego warto stosować Nutrego Adensin:
- Zmiana konsystencji pożywienia jest jednym ze sposobów, by radzić sobie z zaburzeniami połykania.
- Dzięki zagęszczeniu spożywanych posiłków np. płynów osoby mające trudności z połykaniem mogą lepiej kontrolować proces przełykania.
Zalecane spożycie: według zaleceń lekarza.
Dodaj odpowiednią ilość miarek proszku do dowolnej żywności w celu uzyskania pożądanej konsystencji zgodnie z instrukcją poniżej. Dokładnie wymieszaj. W celu uzyskania pełnej homogenizacji zaleca się użycie miksera.
Sposób użycia i przechowywania:
- Najlepiej spożyć przed datą podaną na opakowaniu.
- Okres przydatności 9 miesięcy.
- Przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i chłodnym miejscu.
- Po otwarciu przechowywać przez 30 dni.
- Spożyć w ciągu 2 godzin od przygotowania mieszaniny, pozostałość wyrzucić.
- Sterylizowane UHT. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Ważne informacje:
- Nie zmienia smaku potraw.
- Możliwość regulacji konsystencji poprzez dawkę preparatu, np: konsystencja syropu, miodu, czy budyniu.
- Nie zawiera glutenu, laktozy.
Składniki: Maltodekstryna, Substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), chlorek potasu.
Wartości odżywcze dla 100 g produktu: energia 310 kcal; tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g); węglowodany 62 g (w tym cukry 6 g); błonnik 27 g; białko 2,1 g; sól 3,5 g (Na 1400 mg); K 400 mg.